Skip to main content

Central-støvsuger  hosSønderborg Fjernvarme, Østager

Central-støvsuger/centralt rengøringsanlæg.

Download

Opgave:

Ved etablering af nyt flisværk på Østager i Sønderborg skulle der leveres et centralt rengøringsanlæg. Sønderborg Fjernvarme var tilfreds med det anlæg, som Dansk Procesventilation leverede til flisværket på Vestermark i 2012 og ønskede et magen til. Hovedentreprenøren Varmodan bad om en løsning med samme krav som på Vestager: En robust og driftssikker løsning, som kunne rengøre alle de primære områder på flisværket.

Løsning:

Dansk Procesventilation har projekteret en Dustcontrol løsning med 13 rengøringsudtag tilsluttet et fælles stålrørsystem. Stålrørsystemet er tilsluttet en Dustcontrol forudskiller F11000, hvor de største partikler udskilles. Partiklerne fra forudskilleren opsamles i en 90 liter stålbeholder. Efter forudskilleren sidder Dustcontrol centralenheden DC11-module med filter, turbopumpe og el-tavle. Filterets filterpatron renses automatisk med trykluftskud. Turbopumpen er indbygget i lyddæmpet kabinet og har justerbar vakuumventil som sikrer, at turbopumpen får køleluft, hvis der skulle opstå en fejl på anlægget. El-tavle med Siemens PLC styrer alle rengøringssystemets funktioner. De 13 Dustcontrol rengøringsudtag har kraftige klapventiler med microswitch. Således starter anlægget automatisk når klapventilen åbnes, og rengøringsudstyret tilsluttes og stopper igen automatisk, når rengøringsudstyret fjernes, og klappen lukkes. Løsningen kan benyttes af 2 brugere samtidigt. Dansk Procesventilation har monteret det centrale rengøringssystem.

Udstyr:

1 stk. F11000 forudskiller med 90 liter stålbeholder

1 stk. Dustcontrol centralenhed DC11-module, 11 kW.

Udrustet med patronfilter med pneumatisk rensefunktion, 40 liter stålbeholder, 11 kW turbopumpe med vakuumventil og el-tavle med Siemens PLC.

Til dette projekt er der bl.a. benyttet følgende komponenter: