Skip to main content

Centralt rengøringssystem hos Sønderborg Fjernvarme, Vestermark

Centralt rengøringssystem/centralstøvsuger.

Download

Opgave:

I forbindelse med etableringen af det nye flisværk på Vestermark i Sønderborg skulle der leveres et centralt rengøringsanlæg. I den forbindelse bad hovedentreprenøren Weiss Dansk Procesventilation om at projektere en løsning. Krav til løsningen var en robust og driftssikker løsning, som kunne rengøre alle de primære områder på flisværket.

Løsning:

Dansk Procesventilation har projekteret en løsning med 25 rengøringsudtag tilsluttet et fælles stål-rørsystem. Stål-rørsystemet er tilsluttet en forudskiller F11000, hvor de største partikler udskilles. De partikler, som udskilles i forudskilleren, opsamles i en 60 liter stålbeholder. Efter forudskilleren sidder centralenheden DC11-module med filter, turbopumpe og el-tavle. Filterets filterpatron renses automatisk med trykluftskud. Turbopumpen er indbygget i lyddæmpet kabinet og har justerbar vakuumventil, som sikrer, at turbopumpen får køleluft, hvis der skulle opstå en fejl på anlægget. El-tavle med PLC styrer alle rengøringssystemets funktioner. De 25 rengøringsudtag har kraftige klapventiler med microswitch. Således starter anlægget automatisk, når klapventilen åbnes og rengøringsudstyret tilsluttes, og stopper igen automatisk, når rengøringsudstyret fjernes, og klappen lukkes. Løsningen kan benyttes af 2 brugere samtidigt. Weiss har selv monteret det centrale rengøringssystem.

Udstyr:

1 stk. F11000 forudskiller med 60 liter stålbeholder.

1 stk. Dustcontrol centralenhed DC11-module 11 kW. DC11-module er udrustet med patronfilter med pneumatisk rensefunktion, 40 liter stålbeholder, 11 kW turbopumpe med vakuumventil og el-tavle med PLC.

Til dette projekt er der bl.a. benyttet følgende komponenter: